autóklíma, autóklíma Pécs, autóklíma szerelés, autóklíma szerelés Pécs, klímaszerelés, klímaszerelés Pécs, klímaszerelés oktatás, klímaszerelés oktatás Pécs

Autóklíma

Szolgáltatásaink

Vállaljuk bármely típusú személygépkocsi klímaberendezésének évi rendszeres karbantartását, hűtőközeggel való feltöltését (R134a; R1234YF),
továbbá a légkondicionáló rendszer és az utastér fertőtlenítő habbal illetve ózongenerátorral való tisztítását, fertőtlenítését.

Karbantartás

Szervizünk több éves tapasztalata alapján javasoljuk, hogy évente ellenőriztesse autóklíma rendszerének állapotát, a saját kényelme és egészsége érdekében. Az autó légkondicionáló rendszerének időszakos karbantartásával megelőzhető az alkatrészek korai meghibásodása, elkerülhetők a költséges javítások. A hűtőközeg mennyiségének ellenőrzésével biztosítható a stabil hőmérséklet az utastérben. A klímarendszer és az utastér antibakteriális és szagellenes kezelésével, valamint a pollenszűrő cseréjével csökkenthető az allergiás megbetegedések kockázata, megelőzhető a kellemetlen szagok kialakulása. A légkondicionáló és az utastér vegyszeres tisztítását és – külön kérésre – ózonnal való fertőtlenítését is vállaljuk. A pollenszűrők cseréjét 8-10.000 km-enként javasoljuk.

Autóklíma-töltés

Az autók légkondicionáló rendszeréből évente akár a hűtőközeg 10-20%-a is elszivároghat. Ha a klímaberendezés nem képes biztosítani a kívánt hőmérsékletű levegőt, valószínű, hogy a hűtőközeg részben vagy egészben eltávozott a hűtőkörből. Ebben az esetben a hűtőközeg mennyiségét a gyári értékre kell visszaállítani. Szervizünk a légkondicionáló rendszerek hűtőközeggel való feltöltését mind a régóta használatos R134a hűtőközeggel, mind a 2-3 éve elterjedt, környezetkímélő R1234YF hűtőközeggel vállalja. 
Az autóklíma hűtőrendszer diagnosztikáját NORTH CAPE automata klímatöltő állomással végezzük, amellyel elvégezhető a hűtőkör komplett vizsgálata (hűtőközeglefejtés, olajleválasztás, vákuumozás, szivárgásvizsgálat, olajvisszatöltés, hűtőközeg-feltöltés gyári értékekre, méghozzá gyorsan, mivel 6.000 autó adatai vannak betáplálva a memóriájába).

Szivárgáskeresés

Az autók klímatöltése előtt alapos szemrevételezéssel felmérjük a rendszer állapotát. A hűtőkör tömítettségét és szilárdsági vizsgálatát 5.1 száraz nitrogénnel végezzük. A rejtett hibák kiküszöbölésére javasolt UV folyadék alkalmazása a hűtőkörben. A kontrasztanyag elvegyül a rendszerben található olajban és oldódik a hűtőközeggel. Hűtőközegszökés esetén az olajjal együtt a rendszerből távozik a kontrasztanyag, amely UV fénnyel megvilágítva fluoreszkál, pontosan megmutatva a szivárgás helyét.

Ózonos tisztítás

Castex ózongenerátorral (20gr/óra teljesítménnyel) végezzük. A vírusok terjedésének megakadályozása érdekében az autóklímák fertőtlenítésére leghatékonyabban használható módszer az ózonnal való tisztítás. Az ózon teljesen biztonságos, 100% vegyszermentes, fertőtlenítő hatású vegyület, ami nemcsak a klímaberendezés szellőzőrendszerét, hanem a jármű egész utasterét fertőtleníti és szagtalanítja. A levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban a leghatékonyabb tisztítási eljárás. A kezelés után rövid idő alatt önmagától tiszta oxigénné alakul. Alkalmazása biztonságos és a vegyszeres fertőtlenítőkkel szemben nem hagy hátra egészségre káros maradványszert, nem tesz kárt az autó elektromos rendszerében, nem hagy foltot a kárpiton.
A szennyezettség mértékétől függően 15 vagy 30 perces időtartamú ózonos tisztítást végzünk.

Áraink 
(nettó árak)
Autóklíma berendezések tisztítása PER-JOE fertőtlenítő habbal, pollenszűrőcsere (hozott alkatrésszel) 4.000.- Ft / autó
A légkondicionáló-rendszer és az autó belső terének ózonos tisztítása, fertőtlenítése
15 perc ózonos tisztítás
30 per ózonos tisztítás
5.000.- Ft / autó
8.000.- Ft / autó
Autóklíma hűtőközeg töltés (csomagárak)
R134a hűtőközeg esetén:
     0 - 400 gr
400 - 600 gr
600 - 800 gr
800 gr felett

10.000.- Ft
12.000.- Ft
14.000.- Ft
20 Ft / gr
UV szinezett kompresszor olaj:
A töltés tartalmazza a nyomáspróbát, a vákuumtesztet és az olajpótlást.
3.000.- Ft
Hibrid UV színezett olaj:
8.000.- Ft
Nyomáspróba:
5.000.- Ft
Ha a kimutatott szivárgás miatt nem tölthető a rendszer, csak a munkadíj és a nyomáspróba árát számlázzuk ki.
R1234YF hűtőközeg esetén:
Autóklíma munkadíj:
Hűtőközeg (R1234YF)
(személyautók esetén 400 – 700 gr) 
28.000.- Ft
100.- Ft / gr
Kompresszor olaj
5.000.- Ft
UV szivárgásjelző festék
5.000.- Ft
Nyomáspróba nitrogénnel
5.000.- Ft
Ha a kimutatott szivárgás miatt nem tölthető a rendszer, csak a munkadíj és a nyomáspróba árát számlázzuk ki.

A megadott árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!


Kérjen árajánlatot!

Kérjük, adja meg adatait és írja meg nekünk a termékkel kapcsolatos kérdéseit és mi hamarosan megkeressük Önt!

*
*

Mielőtt adatait elküldi, kérjük olvassa el a GDPR irányelvekre vonatkozó adatkezelési nyilatkozatot.
Amennyiben a dobozba pipát helyez, úgy az adatkezelési nyilatkozatot Ön elfogadja és adatait elküldheti.

 - Adatkezelési tájékoztató megnyitásához klikk ide!
Top