Hőszivattyú beépítés

A Smartklíma Kft. vállalja új és meglévő családi házak hőszivattyús hűtő-, fűtőrendszerének kivitelezését a tervezéstől a rendszer beüzemeléséig Pécsen, Pécs vonzáskörzetében, de igény szerint az ország más területén is.

Megkeresését követően, a helyszíni felmérés vagy az átadott tervrajzok alapján - tervezővel egyeztetve - kiválasztjuk az Ön ingatlanára méretezett hőszivattyús rendszert és elkészítjük ajánlatunkat. Az általunk összeállított ajánlat tartalmazza a hőszivattyú, a csatlakozó hidraulikai rendszer árát, valamint a tervezői és kivitelezői munkadíjat.

A hőszivattyús rendszer villamos teljesítményének kiváltására javasoljuk napelemrendszer felszerelését. Megfelelően méretezett napelemrendszer által megtermelt villamos energia felhasználásával a fűtési költség akár 0.-Ft is lehet.

Mire jó a hőszivattyú?

A hőszivattyúk, a természetben megtalálható és ingyen elérhető energiát hasznosítják. Ez a leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb fűtési, hűtési illetve melegvíz-készítési módszer napjainkban. Károsanyagkibocsátás nélkül, hatékonyan működnek még alacsony környezeti hőmérsékletben is és ilyen módon a kívánt energiamennyiség akár 75%-át is fedezni tudják. A fennmaradó 25%-ot többnyire elektromos áram fedezi. A hőszivattyúk kimondottan ajánlottak padlófűtés illetve alacsony hőmérsékletű radiátorok alkalmazása esetén. (Technikai korlátok miatt a hőszivattyú hatékonysága 67 Celsius-foknál magasabb előremenő vízhőmérséklet-igény esetén már jelentősen csökken.)

Hogyan működik a hőszivattyú?

A hőszivattyú olyan eszköz, amely hőenergiát mozgat egyik helyről a másikra, miközben a közvetítő közeg lehűl vagy felmelegszik. A hőenergiát elvonjuk valamilyen forrástól (hőnyerő közeg) és máshol leadjuk, hasznosítjuk. A hőnyerő közeg lehet levegő, víz vagy talaj. Fűtés esetében a hőátadás oldala a fűtendő tér. Hűtés esetén a hőenergia az ellenkező irányba áramlik, a hőt elvonjuk a tértől és a levegőbe, vízbe, talajba juttatjuk.

Hazánkban a rendkívül kedvező mikroklímának köszönhetően leginkább a levegőt használjuk hőnyerő közegnek, ezért mi is ezeket ajánljuk vásárlóinknak. A hőszivattyú teljesítményének 80%-át a külső levegő hőtartalmából, ezt a hőt hasznosítva nyeri ki.

Hatékonyságát az ún. munkaszámmal (COP – coefficient of performance) jellemezhetjük, ami azt mutatja, hogy a hőszivattyú által leadott hasznos hőteljesítmény hányszorosa a működtetéshez felhasznált teljesítménynek. Ez azonban a hőforrás hőmérsékletváltozásával az év folyamán változhat, ezért a berendezés teljesítményéről pontosabb képet ad az egy évre vonatkozó energiaszám. Ez általában 3 és 5 közötti érték, azaz 1 egység villamos energiával 3-5 egység hőenergiát állíthatunk elő. (Szemben az elektromos fűtéssel, ahol egy egység villamos energiával egy egység hőenergiát kapunk.)

Nézzük, mik is a hőszivattyú előnyei:

  • garantáltan megtérülő befektetés
  • a helyszínen nincs károsanyag-kibocsátás
  • egész évben képes közvetett módon a napenergiát kiaknázni, úgy hogy a környezetben eltárolt energiát hasznosítja
  • olcsóbb a fűtés, a hűtés és a melegvíz előállítás
  • általa alacsony hőmérsékletű hőforrásokból is kinyerhető hő
  • hulladékhőt hasznosít
  • amennyiben a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi (monovalens rendszer), nincs szükség kéményre
  • kis helyigény

A Smartklíma Kft. a Samsung klímaberendezések regionális viszonteladó és garanciális szervizpartnere.

A Samsung 2020 fejlesztésű modelljei már elérhetők kínálatunkban, ezek között mindenki megtalálja az igényeihez tökéletesen megfelelő klímarendszert – lakóhelye típusától függetlenül, illetve vállalkozások (irodák, üzletek, stb.) számára is kínál megoldásokat.

Samsung EHS Hőszivattyúk

A hőszivattyús rendszerek alkalmazása jelentős költségmegtakarítást eredményez. Tudatában a növekvő üvegházhatást okozó gázkibocsátásnak és az energiaforrások kiaknázásának, a Samsung energiahatékony, monoblokkos (EHS Mono) és osztott hőszivattyúkat (EHS Split és EHS TDM) ajánl napjaink otthonaiba.

A Samsung EHS All-In-One „minden az egyben” rendszere egy olyan nagy hatékonyságú hőszivattyú technológiát alkalmaz, mely nemcsak kellemes hőmérsékletet biztosít az otthonában télen, nyáron, hanem az fűtési, hűtési, melegvíz-előállítási költségeket is egész évben alacsonyan tartja.

Gazdaságos és környezetbarát rendszer, a költségeken kívül a CO2 kibocsátást is csökkenti, egyúttal olyan változatos levegő- és vízkezelési megoldásokat nyújt, melyekkel mind a négy évszakban kielégítheti fűtési és hűtési igényeit, valamint biztosíthatja otthona melegvíz-ellátását; sőt Öko-intelligens hőmérséklet-szabályozásával elősegíti a legideálisabb felhasználást, ezáltal a költségek további csökkentését.

Az F-gázok kibocsátásának csökkentése érdekében bevezetett, áttörést jelentő uniós törvények alapján a Samsung újfajta hűtőanyagot vezetett be lakossági légkondicionálóiban. A mindössze 675 GWP-s R32 fenntartható megoldást kínál a klímaberendezéseket használók számára.

A Samsung EHS rendszer használata esetén minden egyes kWh most több mint 4 kWh leadott energiának felel meg. Ez több mint 400%-os energiahatékonysági értéket jelent, amivel megelőzi még a nagy energiahatékonyságú kazánrendszereket is. Mivel a hagyományos kazánrendszerek csak 95%-os energiahatékonyságot tudnak elérni, több energiát fogyasztanak, mint amennyit le tudnak adni.

Az EHS rendszer kialakítása

A Samsung EHS rendszerei megújuló energiaforrást használnak a lakás fűtésére, hűtésére és a használati melegvíz készítésére.

A kültéri egység

  • télen a környezet levegőjének hőenergiájával emeli a belső hőmérsékletet
  • nyáron a belső hőenergiát kivezeti a szabadba, így lehűti a belső teret

A beltéri egység végzi el a belső terek hűtését, esetenként fűtését.

A hidroegység biztosítja a melegvizet.

A padlófűtés és radiátor: A hidroegységben felmelegített víz a padlótérben és a radiátorokban cirkulál, komfortossá fűtve a levegőt.

A háztartási melegvíztartály gondoskodik a használati melegvízellátásáról.

A szobai termosztáttal állítható be a szoba hőmérséklete.

A Wifi-készlet lehetővé teszi, hogy telefonjáról vagy táblagépéről egy alkalmazás segítségével vezérelje lakása teljes klímarendszerét. 

A rendszerfelügyelet jelzi a működési állapotot és kezeli a különböző opciókat.

Az elektronikus expanziós szelepkészlet szabályozza a hűtőközeg áramlását.

A napkollektor (ha van) 100%-osan környezetbarát napenergiával fedezi a melegvízellátás energiájának kb. 70%-át.

hőszivattyú, hőszivattyú Pécs, hőszivattyú beépítés, hőszivattyú beépítés Pécs, hőszivattyús rendszer, hőszivattyús rendszer Pécs
Samsung EHS Split rendszer különálló HMV tartállyal
hőszivattyú, hőszivattyú Pécs, hőszivattyú beépítés, hőszivattyú beépítés Pécs, hőszivattyús rendszer, hőszivattyús rendszer Pécs
Samsung EHS TDM-Plus All-in-One rendszer

További információk a Samsung hőszivattyúkról: https://www.samsung.com/hu/business/air-to-water-heating-air-conditioners-ehs/outdoor-unit/

Katalógus:  Hőszivattyú katalógus 2020

Munkánkról természetesen számlát állítunk ki és arra garanciát vállalunk, hiszen cégünk legfontosabb elve a megbízhatóság.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen minket bizalommal a +36-72/223-323 telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt az info@smartklima.net címre!