Oktatás

Cégünk szívügyének tekinti a magas színvonalú gyakorlati képzés biztosítását, a Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskolával együttműködve, a hűtő- és légtechnikai rendszerszerelők valamint hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelők oktatása során.

Ehhez biztos hátteret jelent, egyrészt jól felszerelt tanműhelyünk, másrészt hogy a világ élvonalába tartozó cégek (pl. Samsung) berendezéseinek telepítésével, karbantartásával, szervizelésével foglalkozunk, így gyakorlatuk során tanulóink minden fajta berendezéssel (split klímák, hőszivattyúk, VRV rendszerek, stb.) találkoznak, ezáltal a legkorszerűbb ismeretekkel vértezhetjük fel őket.

A gyakorlati képzés tanműhelyünkben és a vezető szerelők mellett, külső munkahelyeken történik. A tanulóink eleinte kisebb részfeladatokat kapnak, majd egyszerűbb split klímák telepítését tanulják meg, végül teljes klímatechnikai rendszerek telepítésében vesznek részt, ami a beüzemeléssel és az átadással zárul - ekkor érzik meg igazán az alkotás örömét. A szakma minden egyes elemével találkozhatnak a képzés során, emellett azt is megtapasztalják, hogy folyamatosan bővíteni kell a tudásukat, mindig a legújabb ismeretekkel kell rendelkezniük, hiszen csak így lesznek képesek szervizelni, javítani az egyre modernebb technológiákkal felszerelt berendezéseket. Mindemellett beketintést nyerhetnek egy vállalkozás mindennapjaiba, megtanulhatják a munkafelvétel, kivitelezés, számlázás folyamatait is. Igény esetén segítünk nekik az önálló klímaszerelési munkavégzéshez szükséges F-Gáz vizsga letételében is.

A gyakorlati oktatást Bogos Dezső gépészmérnök, műszaki tanár felügyeli, aki az elmúlt három évtizedben több tucat tanuló gyakorlati képzésében, elméleti képzésében és vizsgáztatásában vett részt. Jelenleg is az Országos Mestervizsga Bizottság elnöke a PBKIK megbízásából. Az általa a gyakorlati képzés területén végzett kiemelkedő munka elismeréseként 2006-ban a Baranya Megyei Kézműves Kamara elismerésében részesült, 2014-ben pedig a PBKIK a „Baranya Megyei Szakképzési díjat” adományozta neki. Több tanulója ért el 1. és 2. helyezést a Budapesten évente megrendezésre kerülő „Szakmasztár” versenyen.

A nálunk gyakorlatukat töltő tanulók ösztöndíjat kapnak, mely a tanulmányi eredménytől függően emelkedhet. Emellett lehetőség van tanulmányi szerződés megkötésére is, mellyel a diákok plusz jövedelemhez juthatnak és természetesen számítunk rájuk, munkájukra az iskola elvégzése után is.